DRIVEME Pro
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Για Επαγγελματίες

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης DRIVEME Pro δημιουργήθηκε και απευθύνεται σε δύο βασικές κατηγορίες οδηγών. Τους οδηγούς που είναι ήδη επαγγελματίες και θέλουν να επεκτείνουν την άδεια οδήγησης τους σε μια άλλη επαγγελματική κατηγορία, και στους οδηγούς που επεκτείνουν την ερασιτεχνική άδεια οδήγησης τους σε επαγγελματική.
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης είναι να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις των υποψήφιων οδηγών όλων των επαγγελματικών κατηγοριών. Στόχος του είναι να σας καλλιεργήσει την σωστή οδηγική συνείδηση, προάγοντας σας ταυτόχρονα την οδική ασφάλεια, κάτι που πολλές φορές λείπει από τους Ελληνικούς δρόμους με δυστυχώς δυσάρεστα για όλους μας αποτελέσματα.
Επιπροσθέτως, σας διδάσκει όλες αυτές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα πρέπει να έχετε προκειμένου να βγείτε στην αγορά εργασίας με σωστή κατάρτιση, μεγαλύτερη άνεση, δημιουργώντας σας ταυτόχρονα ένα κλίμα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης.
Η άδεια οδήγησης για εμάς στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν είναι απλά μια άδεια οδήγησης, είναι ένα πτυχίο!

Οχήματα.
Η γκάμα των οχημάτων που έχουμε επιλέξει στην DriveMe γι΄αυτό τον σκοπό, δεν είναι καθόλου τυχαία.
Με δεδομένο τα υψηλά στάνταρ μας έχουμε επιλέξει οχήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία συνδυάζουν τόσο την άνετη και ασφαλή εκπαίδευση, όσο και την εξοικείωση του υποψηφίου επαγγελματία οδηγού με την νέα τεχνολογία.
Νέα τεχνολογία που εκτός των άλλων αφορά, τόσο τα εξελιγμένα κιβώτια ταχυτήτων, όσο και τα συνδυαζόμενα συστήματα βοηθητικής πέδησης.

Κατηγορία CE
Volvo FH 460 i-shift με θάλαμο Schmitz Cargo bull 
(Τράκτορας με τρέιλερ μικτού βάρους 40 τόνων.)

volvo

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Volvo i-shift, ένα από τα καλύτερα αυτόματα κιβώτια στον κόσμο, κάνει τις αλλαγές ταχυτήτων πραγματικά παιχνίδι. Ο οδηγός έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των παρακάτω προγραμμάτων.
Auto:
Για πλήρως αυτοματοποιημένες αλλαγές ταχυτήτων. Το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν τις παραμέτρους όπως, κλίση οδοστρώματος, φορτίο, θέση πεντάλ γκαζιού, κ.α, επιλεγεί την κατάλληλη για την περίπτωση σχέση μετάδοσης.
Manual:
Οι αλλαγές γίνονται αποκλειστικά από τον οδηγό μέσω των χειριστηρίων του επιλογέα ταχυτήτων Joystick +/- ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στο κάθισμα του οδηγού.
Eco & Eco+ :
Πρόγραμμα οικονομικής και οικολογικής οδήγησης.
*Με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον η πραγματοποίηση ενός πολύ μεγάλου ποσοστού της εκπαίδευσης γίνεται με την επιλογή Eco & Eco+.
Power:
Όταν οι απαιτήσεις για ιπποδύναμη αυξάνονται, η επιλογή Power είναι μονόδρομος. Με την χαρτογράφηση του εγκεφάλου να αλλάζει η διαφορά ιπποδύναμης στο πεντάλ του γκαζιού είναι πλέον αρκετά αισθητή.
Σε όλα τα προγράμματα γίνεται χρήση του σταθεροποιητή ταχύτητας Cruise control και με ταυτόχρονη χρήση του επιβραδυντή όπου επιβάλλεται.
Η λειτουργία αυτή προσφέρει πραγματική μείωση στην κατανάλωση καυσίμων (2% με 5%) αφού φροντίζει για ορθολογική χρήση του συστήματος επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με μοναδικό γνώμονα την οικονομία καυσίμων.
Ας μην ξεχνάμε, μικρότερη κατανάλωση καυσίμων, λιγότερα καυσαέρια!!!

Κατηγορία C Φορτηγό
Mercedes Benz Actros 1843L
(Με επιλογή ή όχι χρήσης πεντάλ συμπλέκτη)

mercedes1

Μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων προσφέρει το κιβώτιο ταχυτήτων Telligent της Mercedes το οποίο δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει τον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων που επιθυμεί, μέσα από 3 διαφορετικά προγράμματα.
Manual:
Αλλαγές ταχυτήτων με χρήση συμπλέκτη και επιλογέα ταχυτήτων Joystick. Δυνατότητα προεπιλογής ταχύτητας με over αργό ή γρήγορο.
Auto:
Αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χωρίς συμπλέκτη με την χρήση μόνο του σειριακού συστήματος αλλαγής μέσω του Joystick +/- . Επιλογή κανονικών και over ταχυτήτων.
*Το πεντάλ του συμπλέκτη βυθίζεται στο πάτωμα και παραμένει στην ειδική θέση που υπάρχει γι’ αυτόν το σκοπό.
Auto +
Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται με την χρήση της πλήρους αυτόματης λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων. Ο οδηγός πλέον δεν χρειάζεται να κάνει καμία χρήση του συμπλέκτη ούτε και του επιλογέα ταχυτήτων. Το σύστημα ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες, φορτίο, κλίση οδοστρώματος, θέση πεντάλ γκαζιού κ.α., επιλέγει την ανάλογη ταχύτητα.
*Το πεντάλ του συμπλέκτη βυθίζεται στο πάτωμα και παραμένει στην ειδική θέση που υπάρχει γι’ αυτόν το σκοπό.
**Σε όλα τα παραπάνω προγράμματα ο οδηγός μπορεί να επέμβει και να αλλάξει την όποια σχέση μετάδοσης + ή – οπότε κριθεί από αυτόν απαραίτητο.

Κατηγορία D Λεωφορείο.
Mercedes Benz Citaro 300ps

bus1

Το Citaro διαθέτει το πλήρως αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF με 6 ταχύτητες και ενσωματωμένο Retarder στο πετάλι του φρένου για εντελώς αυτόματη χρήση. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα χρήσης μέσω εξωτερικού χειριστηρίου κατά την επιθυμία του οδηγού.
Μέσω του χειριστηρίου ταχυτήτων ο οδηγός μπορεί να επέμβει στο κιβώτιο και να επιλέξει την πλήρως αυτόματη λειτουργία ή την επιλογή κάποιας συγκεκριμένης σχέσης.

Το ρητό μας είναι:
Επαγγελματίας οδηγός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι!!!

 

Σκοπός μας είναι να φέρουμε τον υποψήφιο οδηγό σε τέτοιο επίπεδο έτσι ώστε την επόμενη κιόλας ημέρα της απόκτησης άδειας οδήγησης του, να είναι σε θέση να ασκήσει το επάγγελμα του οδηγού αμέσως.
Αυτός είναι εξάλλου και ο βασικός λόγος που η εκπαίδευση σε μας δεν τελειώνει στο παρκάρισμα, στην οπισθοπορεία με στροφή ή στα τυπικά της εξέτασης.
Αντιθέτως συνεχίζεται εισάγοντας τον υποψήφιο σε νέες τεχνικές οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα στην καθημερινότητα του ως επαγγελματίας οδηγός.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει οδήγηση τόσο μέσα στον αστικό ιστό, όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Οδήγηση σε διαδρομές με απότομες ανωφέρειες και κατωφέρειες είναι μέσα στις πολύ βασικές δεξιότητες σωστού χειρισμού τις οποίες θα πρέπει να αποκτήσει ο υποψήφιος μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εκπαίδευση D κατηγορίας όπου η εκπαίδευση γίνεται υποχρεωτικά και μέσα στην πόλη (διαδρομές αστικού ΚΤΕΛ). Αυτό προσαρμόζει τον υποψήφιο στις πραγματικές συνθήκες οδήγησης μέσα στην πόλη, όπου καλείται συνεχώς να είναι σε εγρήγορση. Η οδήγηση για εμάς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε οδό ταχείας κυκλοφορίας και σε αυτοκινητόδρομο σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας, είναι υποχρεωτική για όλες τις κατηγορίες!!!
Επίσης στην κατηγορία D λεωφορείο, εκτός των άλλων, διδάσκεται η σωστή χρήση ράμπας ΑμεΑ και ο απεγκλωβισμός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στις κατηγορίες C & CE εκτός των άλλων διδάσκεται η οπισθοπορεία με ελιγμό σε ειδικό χώρο φόρτωσης (ράμπα φόρτωσης) όπως επίσης και η σωστή χρήση υδραυλικής πίσω πόρτας φόρτωσης με τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Η απόκτηση της άδειας οδήγησης είναι για εμάς το φυσικό επακόλουθο της άρτιας και σωστής εκπαίδευσης που λαμβάνει ο κάθε υποψήφιος επαγγελματίας οδηγός μας.

Η εκπαίδευση όσο και αν φαίνεται παράξενο, ξεκινάει από το πρώτο κιόλας ραντεβού του υποψηφίου επαγγελματία οδηγού στο γραφείο.
Γνωριμία, συζήτηση με τους εκπαιδευτές και περιήγηση στον χώρο της σχολής.
Δημιουργούμε τις συνθήκες αυτές έτσι ώστε ο υποψήφιος από την πρώτη στιγμή να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα οικείο προς αυτόν περιβάλλον.
Ενημερώνεται σχετικά με την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει και είμαστε δίπλα του σε όλα στα στάδια της εκπαίδευσης δημιουργώντας του ένα κλίμα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης.
Όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή εικόνα των όσο πραγματοποιούμε, οι πραγματικές προκλήσεις είναι εκεί έξω στον δρόμο! Είστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσετε?

DRIVEME Pro για επαγγελματίες!
Πάντα δίπλα στον επαγγελματία οδηγό!

Κάντε την διαφορά!!!
Η ομάδα του DRIVEME.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Scroll to Top